Dierenfoto's op Forex voor een jongenskamer

Kinderkamer met een persoonlijke touch, met Forex…

Een stoere kinderkamer creëren

Normaal gesproken maak ik vaak fotoboeken van mijn reizen, maar met een aanstaande nieuwe bewoner in huis [baby Ollie] moest er natuurlijk wel een mooi en speciaal plekje komen. En, hoe kun je het beste de babykamer een persoonlijke touch mee geven? Door weer eens terug te duiken in de vele mapjes met reisfoto’s, een selectie te maken van een aantal toffe herinneringen en deze sfeer terug te laten komen in de kamer van de kleine man (die nog druk in de maak is).

Bij zo’n project start het altijd met een goed idee, dus het creatieve brein maakte weer wat overuren. Maar dit was het meer dan waard! Na heel wat reizen naar dierrijke landen (Chili, Mongolië, Zuid-Afrika, Kenia, Tanzania) ontstond het idee de kinderkamer een stoere en wilde uitstraling te geven met bijzondere foto’s gemaakt met mijn eigen Nikon Coolpix of iPhone. Met dit als uitgangspunt ging ik vol enthousiasme aan de slag om de foto’s goed tot zijn recht te laten komen.

Foto’s op Forex
De website van Drukwerknodig heb ik voor dit bijzondere project, genaamd “stoere touch in de babykamer”, gebruikt. Al snel kwam ik uit op het materiaal Forex. Dit is een kunststof, dus ook lekker licht materiaal. Je kunt de Forex foto’s in verschillende formaten bestellen, het is super betaalbaar (zeker fijn als het project meerdere foto’s omvat) en het resultaat is ook zeker haarscherp te noemen. Maar ook gelijk een originele manier om de beestenboel lekker in de spotlights te zetten. Precies wat ik voor ogen heb voor deze bijzondere ruimte. 

Om de foto’s wat beter uit te lichten heb ik met achtergronden gewerkt. En omdat het hier stoere dieren betreft heb ik de printjes gebruikt van het dier zelf. Ik heb twee series gemaakt, zodat deze op een witte, maar ook op onze bruine muur perfect tot zijn recht komen. Helaas wordt er nog druk gebouwd aan ons nieuwe huis en dus ook aan de kinderkamer die steeds meer begint te lijken op een echte ruimte. Als deze kinderkamer helemaal gereed is, laat ik zeker het resultaat zien! Om jullie toch een impressie te geven mogen jullie de kinderkamer er voor dit moment bij denken. 😉

Dierenprints op Forex
Stoere dieren op Forex voor kinderkamer

Wauw-effect
Ik was zeker erg onder de indruk toen ik het resultaat thuis gestuurd kreeg. Helaas kan ik nog niet optimaal beoordelen hoe het in Ollies kamer zal staan, maar een unieke en stoere uitstraling zal de kamer zeker krijgen, al heb ik natuurlijk wel de lieve diertjes uitgekozen die ook passen bij een schattige baby.
Dus ik zeg: project super geslaagd!

De fotoboeken zijn nog niet passé
Na heel wat creatieve fotoprojectjes te hebben gemaakt: fotoseries op retroprints, skylines op plexiglas en nu de dieren op Forex is het binnenkort weer tijd voor een fotoboek. Binnenkort staat het project “zwangerschapsverlof” op de planning. Ineens is er dus wat tijd vrij gekomen om mijn reizen Down Under (2008 / 2009) weer eens te herbeleven om hier een digitale versie van een fotoboek samen te stellen. Ik weet zeker dat Ollie deze over een aantal jaren graag eens wil doorbladeren, want ook daar hebben ze stoere, maar ook lieve diertjes die ook prachtig zijn vastgelegd (zonder iPhone maar met een Canon). Dus stay tuned voor het resultaat!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *