Oplevering nieuwbouwhuis Breda

#Bedankt – Zeg het met een tegeltje…

Het nieuwe "Bedankje"

Waar je voorheen nog een bos bloemen, een kratje bier of een Merci reep kocht, zijn er momenteel zeker originelere manieren om je waardering te uiten die ook nog eens super persoonlijk zijn en vaak ook beter gewaardeerd worden. Iets wat ook blijvend is en ook he-le-maal 2022! 😉 
Een tegeltje bedrukken is het nieuwe bedankje…

Dankjewel

Dankjewel… / Wauww, wat ziet het er gaaf uit / Fijn dat jullie er zijn… / Bedankt… / Wat is de wereld mooier met jullie erin… / Jullie maken mijn dag…  /  Wat zijn jullie Toppers!

Zeg het met een persoonlijk tegeltje
Dat ik de bouwvakkers, die al ruim 1,5 jaar door weer en wind met zwaar materieel bezig zijn geweest met de bouw van ons nieuwe droomhuis, wilde bedanken stond al enige tijd vast. Maar de manier waarop wist ik zelf nog niet. Via StudentenDrukwerk.nl kwam ik op het idee om een paar unieke tegeltjes te ontwerpen. Want na 1,5 jaar ken ik de mannen inmiddels goed genoeg om te weten dat ze een dergelijk gebaar als bedankje enorm kunnen waarderen. Ik wist na al die tijd ook dat het geven van een kratje bier zeker gewaardeerd zou worden, maar dit zou binnen de kortste keren op zijn. Ik wist ook dat ze erg trots zijn op hun prestatie om binnen 18 maanden een degelijk, duurzaam project in Scandinavische stijl op te leveren. Dus het vergde een andere aanpak om deze vakmannen te bedanken. Hoe tof is het om zo’n intensief proces visueel vast te leggen, zodat ze zelf nog vaak hun trots kunnen bewonderen. 

In die 1,5 jaar tijd heb ik inmiddels ook een hele database opgebouwd met foto’s (van het leggen van de fundering tot aan de oplevering]) die het proces goed laten zien. Dus, na het bekijken van wat fotoproducten en wanddecoraties kwam ik het perfecte bedankje tegen: 

– een fantastisch, catchy idee (een bouwproduct);
– van goed formaat (15 cm x 15 cm). Het neemt niet veel ruimte in beslag in een drukke bouwkeet en op deze manier kan ik meerdere producten ontwerpen en produceren omdat ik juist het proces wil vastleggen door meerdere fases van het project te laten zien;
– een super betaalbare prijs (tja of je nu student bent of je hebt net een nieuw huis gekocht waardoor je bankrekening weer hetzelfde is als toen je student was, je moet toch een beetje op de centjes letten 😉 )
– En mogelijkheid tot variëren (afwisseling in foto’s en leuke spreuken / tekst is een ideale combinatie). En zeg nou zelf: hoe kun je ‘bedankspreuken’ nu beter vastleggen dan op een origineel, helemaal in stijl, tegeltje?

Dus ik was er al snel uit dat het keramieke tegeltjes zouden worden van hoogwaardige kwaliteit.

Tegeltje - spreuk - Alle mannen zijn gelijk maar alleen de beste zijn bouwvakker
Tegeltje - spreuk - Bedankt voor het bouwen aan onze droom
Tegeltje - foto - dronefoto nieuwbouwhuis fase 2
Tegeltje - foto - dronefoto nieuwbouwhuis fase 1
Tegeltje - foto - dronefoto nieuwbouwhuis fase 3
Tegeltje - foto - dronefoto nieuwbouwhuis fase 4

Heel eenvoudig te ontwerpen
Door de verschillende thema’s en sjablonen die Studentendrukwerk aanbiedt van bijvoorbeeld de beroemde Delfts blauwe tegel variant zijn de tegeltjes ook snel in elkaar te klikken. Zelf heb ik een sjabloon gemaakt met het logo van de aannemer om de spreuken in te zetten. Maar de afwisseling van spreuken en foto’s maakt het voor mij een geniale combinatie! 

Tegeltjes - spreuken en dronefotos huis

Ook benieuwd hoe het cadeau ontvangen is?
Het bedankje viel zeker in de smaak bij hoofd uitvoerder Joop en zijn mannen. Afgelopen week heb ik tijdens het moment supreme, oftewel de grote oplevering, de 6 tegeltjes overhandigd. Ondanks dat het in de bouwkeet al heel gezellig is met muurversieringen hebben we al gelijk wat mooie plekjes gespot waar de tegels goed tot zijn recht zullen komen. En ik, ik kan nu hard aan de slag met het nieuwe huis. De oplevering en het werk van de bouwvakkers zit er nu op, maar nu begint het klussen voor mij pas echt. 🙂
“Bedankt mannen… voor het bouwen aan onze droom!”

Bedankt - Van Wijnen

Next project
Na heel wat creatieve fotoprojectjes te hebben gemaakt: fotoseries op retroprints, skylines op plexiglas, de dieren op Forex voor de babykamer en nu tegeltjes voor de bouwvakkers wordt het weer tijd voor een ander projectje. Momenteel staat het project “zwangerschapsverlof” op de planning en dat is wel een mooie gelegenheid om eens wat persoonlijke t-shirtjes te drukken voor de kleine man. In ieder geval is hier nog genoeg te doen met een nieuw huis en een nieuwe baby!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *