Retrorprints testen

Herinneringen vastleggen met Retroprints

Jaarlijks wordt er met grote zorgvuldigheid minstens één tof fotoboek in elkaar geklikt van de mooie herinneringen die ik heb overgehouden van weer een avontuurlijke reis. Dit keer heb hiervoor de retroprints van Fotofabriek eens uitgeprobeerd. Een leuk idee van tenminste acht kleine foto’s die een mooie reeks kunnen vormen. Haha… voor een perfectionist als ik, gaat dit een heel stuk sneller dan het samenstellen van een heel fotoboek. Daarnaast heb je zo toch een mooie inkijk in bewust gemaakte herinneringen.  

Retroprints in the making

Dronefotografie nieuwbouwhuis
Wekelijks maak ik een droneshot van ons huis in wording (à la Scandinavian style), en hoe tof is het dan om dit in een reeks foto’s vast te leggen zodat de “groei” van het huis duidelijk zichtbaar is. Met een combinatie van beeld en tekst ben je heel flexibel in achtergronden, schaduw, vormen, formaat, etc. Uiteraard zou ik ook de foto’s kunnen afdrukken, maar het nadeel hierbij is dat het geen samenhangend geheel vormt. Met de retroprints ben je toch een stuk flexibeler in opmaak en het resultaat. Op deze manier kun je er echt een project van maken!

Retroprints - Dronefotografie nieuwbouwhuis Breda

Vandaag is rood… Het goede doel van De 40 van Breda
Na vier jaar actief betrokken te zijn bij de 40 van Breda (voorheen als fanatiek deelneemster, dit jaar als organisator), heb ik inmiddels heel wat beeldmateriaal verzameld waar ik met gemak een heel fotoboek van vol kan maken. Maar om de kernpunten vast te leggen zijn er maar een aantal foto’s nodig (inschrijven, de goede doelen, de afstanden, de gezelligheid en natuurlijk de finish). Dus ook hierbij zijn de retroprints van Fotofabriek een ideale optie. Wat vinden jullie?

Retroprints - 6 jaar 40vanBreda

Al met al ben ik erg blij met de retroprints om zo de pakkende beelden die ik door de tijd heen zorgvuldig geschoten heb ook op een unieke manier in print te kunnen laten tonen aan familie en vrienden. En… ook een heel stuk voordeliger dan een fotoboek, niet alleen in kosten, maar ook in tijd. Ook als je geen perfectionist zoals ik bent. 😊

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *