Coronaroof Europa door

Roadtrip Europe – coronaproof version

Roadtrippen door Europa, hoe coronaproof is dit? Waar worden we als toeristen hartelijk onthaald en waar word je geweigerd vanwege de wereldwijde pandemie die op verschillende plekken weer oplaait? En met Nederland dat net donkerrood is gekleurd, zal het er niet makkelijker op worden. Maar we zijn toch weer eens toe aan een avontuurlijke vakantie, dus tijd om de rode bolide van stal te halen en lekker uit te laten. Waar naartoe? Nog geen idee. Maar avontuurlijk wordt het wel! 
Roadtrip Europa

Reizen in tijden van corona

Oké, met Nederland dat donkerrood kleurt en een Ollie op komst klinkt een reis dichterbij (in plaats van de gebruikelijke rondreizen buiten Europa) erg aantrekkelijk. Ook dit jaar zit de eerder geplande rondreis in Zuid-Amerika er helaas niet in en daarom gaat de trip naar het Zuiden van Europa, om daar voor ons onbekende pareltjes te ontdekken. We zijn heel wat landsgrenzen over gegaan om deze mooie plekjes te bereiken en ontdekken…

Grenzen:
Nederland (startpunt Breda) | België | Luxemburg | Duitsland | Frankrijk (Straatsburg) | Duitsland | Oostenrijk (Innsbruck) | Duitsland | Oostenrijk (Graz) | Slovenië | Kroatië (Zagreb, Brajdic Selo, Trogir) | Bosnië en Herzegovina | Kroatië (Dubrovnik) | Bosnië en Herzegovina | Kroatië (Zadar, Pula) | Slovenië | Italië (Udine, Verona) | Oostenrijk | Duitsland (München, Frankfurt) | Nederland (eindpunt Breda)

Kaart roadtrip Europe / Europa

Straatsburg (FR)

Innsbruck (AT)

Uitzicht vanuit Innsbruck

Graz (AT)

Graz - Oostenrijk | De Schlossberg met Uhrturm

Zagreb (CR)

Kerk in Zagreb

Brajdic Selo (CR)

Kroatië - Plitvice meren

Trogir (CR)

Trogir - Kroatië | Omringd door de blauwe Adriatische zee

 Dubrovnik (CR)

Dubrovnic - view of Kings Landing

Zadar (CR)

Pula (CR)

Amfitheater Pula in Kroatië

Udine (IT)

Winetour - Italy

Verona (IT)

Verona - Italië | Droneshot van de stad

München (DE)

München - Duitsland | Reisgenieten. Iedere vakantie een wereldreis! Surfen in hartje München. Golfsurfen op de Eisbachwelle in de Englischer Garten

FRANKRIJK
7 dagen of langer volledig gevaccineerd (Pfizer / Moderna / AstraZeneca), óf minimaal 4 weken of langer met het Janssen vaccin. 
Mondkapjesplicht in winkels (niet medische mondmaskers zijn voldoende).
Papieren erewoordverklaring in bezit.

De Fransen houden zich goed aan de maatregelen, maar zijn dol op het demonstreren tegen deze zelfde maatregelen. Tijdens ons bezoek gingen mensen de straat op om te manifesteren tegen het coronapaspoort in de horeca binnen.

Straatsburg (ook wel Strasbourg): Dit is zowel de Europese hoofdstad als de hoofdstad van de regio Elzas. Een toffe Franse stad met volop Duitse schwung. Die Duitse invloeden zijn niet gek als je je beseft dat de Duitsers verschillende keren deze stad geclaimd hebben. Maar na de Tweede Wereldoorlog hoort Straatsburg voor eens en altijd weer bij Frankrijk. Juist door de Franse en Duitse invloeden is deze stad een uniek stukje Frankrijk dat zeker een bezoekje waard is. 

France - Straatsburg / Strasbourg

Duitsland (doorreis)

X

√ 

14 dagen of langer volledig gevaccineerd (Pfizer / Moderna / AstraZeneca).
Mondkapjesplicht in winkels (FFP2 (medisch) mondmasker, behalve medewerkers van winkels). 
Coronapaspoort laten zien in restaurants. 
Erewoordverklaring (op papier of digitaal) in bezit bij komst uit hoogrisicogebied.

En next… 
Omdat we nog geen 14+ dagen gevaccineerd zijn, hebben we Duitsland overgeslagen voor een overnachting en zijn we doorgereden om in een ander land onze koffers uit te pakken. 

Oostenrijk
X

Volledige vaccinatie (Pfizer / Moderne / AstraZeneca / Janssen). 
Coronapaspoort laten zien in restaurants. 
Aanmelden met naw-gegevens bij restaurants. 
Onze internationale QR-code in Corona Check werd niet erkend. Maar we kwamen een heel eind met onze gele vaccinatieboekjes.

Uitzicht vanuit Innsbruck

Innsbruck: Een authentiek stadje gelegen in het hart van de Alpen. De hoofdstad van Tirol is omringd door imposante bergen en dat maakt het een hele indrukwekkende plaats. En wakker worden met zo’n view gaat natuurlijk ook gewoon nóóit vervelen…   

Graz: Deze tweede grote stad van Oostenrijk staat bekend om de creatieve en culturele scene. Het wordt niet voor niks ‘The city of Design’ genoemd. Je kunt hier ook lekker van de groene omgeving genieten. Hardlopend langs de Mur maakte het een heerlijke sportieve stop. Dus bijkomen werd het hier niet, want de volgende grenzen en het volgende land stonden alweer op de planning.

Slovenië (doorreis)

X

Volledige vaccinatie met het Moderna-vaccin 14 dagen of langer geleden (Pfizer minimaal 7 dagen / AstraZeneca 14 dagen / Janssen 21 dagen). 

En next…

KroatiëVolledige vaccinatie (Pfizer / Moderne / AstraZeneca / Janssen). 
Kroaten gaan heel gemakkelijk en relaxed om met de maatregelen.

Babymoonend Kroatië door…Kroatië: Deze roadtrip doorkruisden we heel Kroatië, van noord naar zuid en oost naar west. Ben je benieuwd hoe babymoon-proof Kroatië is? Wat de toffe plekjes zijn, de wist je datjes en natuurlijk mijn bevindingen? Dan verwijs ik je graag door naar mijn andere blog. 

Kerk in Zagreb

Italië
14 dagen of langer volledig gevaccineerd (Pfizer / Moderna / AstraZeneca).
Coronapaspoort laten zien in restaurants. 
Online aanmelden voor toegang tot het land.

Hoewel we hier zelf geen controle hebben gehad, is het wel opvallend dat ze zich hier stikt aan de regels houden. Afstand tussen de tafels, veel mensen dragen mondkapjes, al was dit niet verplicht. En… als je als toerist voorbij loopt, worden deze maskers nog eens even extra aangeduwd. 

Udine - Italië | Hardlopen tussen de wijngaarden

Udine: Dit was onze eerste stop in Italië, maar de stad doet niet Italiaans aan. Dat dit stadje bij de Oostenrijkse en Sloveense grens ligt zie je aan de mix van diverse culturen met de Oostenrijkse bierstuben. Het leuke aan deze stad is dat het nog vrij onbekend is bij het grote publiek. In tegenstelling tot de volgende Italiaanse stop. 

Verona: Voor ons een mooie stop onderweg naar het vertrouwde Nederland en voor ons een interessante aanbevolen stop door een collega. Maar ook voor veel toeristen een interessante stad omdat de oude binnenstad van Verona in zijn geheel op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. 

Duitsland (poging 2)
X

X

14 dagen of langer volledig gevaccineerd (Pfizer / Moderna / AstraZeneca).
Mondkapjesplicht in winkels (FFP2 (medisch) mondmasker, behalve medewerkers van winkels). 
Coronapaspoort laten zien in restaurants. 
Onze internationale QR-code in Corona Check werd niet erkend. Maar we kwamen een heel eind met onze gele vaccinatieboekjes.
Erewoordverklaring (op papier of digitaal) was niet meer nodig door onze komst uit de laagrisicogebieden Oostenrijk en Italië. 

Golfsurfen in München aan de rivier

München: De Beierse hoofdstad en met 1,3 miljoen Münchenaren ook de grootste stad van de deelstaat Beieren. München kent vele oude tradities waarbij de Oktoberfesten één van de grootste en belangrijkste zijn die wereldwijd beroemd zijn. Maar daarnaast laat München goed zien dat dit goed samen gaat met de moderne levensstijlen. En ook op culinair gebied hebben we heerlijk genoten bij een typisch Beiers restaurant.

Frankfurt - Mainhattan

Frankfurt: Frankfurt am Main wordt ook wel Mainhattan genoemd. En als je langs de Main hardloopt zie je ook gelijk waarom. Er kwamen weer toffe herinneringen aan de Marathon van New York naar boven… Maar ook wel heel erg vergelijkbaar met ons eigen Rotterdam. We hebben een toffe nachtcruise gemaakt waarbij de lichtgevende gebouwen mooi werden uitgelicht. Frankfurt is zeker een bezoekje waard en een mooie stop om onze trip mee af te sluiten.

Uiteraard gingen ook tijdens deze roadtrip door Europa de hardloopschoenen mee. Maar met een kleintje op komst zijn zowel de tempo’s als de kilometers naar beneden geschroefd.

Deze coronaproof edition van niet zomaar een vakantie, maar een babymoon was zeker anders dan anders, maar zeker niet minder tof. De vrijheid en de flexibiliteit die we nu nog hebben kan ook lekker in het ons vertrouwde Europa. En wat is Europa eigenlijk toch echt prachtig!

Hopelijk volgend jaar een mooi reisverslag zonder coronamaatregelen én met Ollie! 

Verona - Italy

Met een reislustige groet, 
Elle en Ollie

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *