Breda - grote kerk

40 dagen in quarantaine

Ken je het verhaal al van een hardloopster die in 1 jaar de marathon van Ibiza, Breda en Berlijn zou lopen?  
Ik ook niet, want ze liep ze niet…

Tja, wat moet je als je in quarantaine zit?

Ik zie om mij heen dat veel mensen fanatieke trekjes vertonen. Collega’s die nog nooit het geduld hebben opgebracht om zonder een beeldscherm langer dan een half uur stil te zitten gaan ineens obsessief puzzelen. Vrienden zijn ineens enthousiast aan het schoonmaken geslagen, mijn buren zijn ineens dwangmatig aan het klussen. Na het ene (gehorige klusje) wordt er weer een andere verzonnen. En ik, ik mis mijn dagelijkse beweging nu het sociale leven stil ligt. Ik merk dat ik toch net wat beter presteer met wat vitamine D, met wat frisse buitenlucht om mijn hoofd even leeg te kunnen maken voordat het weer helemaal vol loopt met werk, met de dingen die momenteel in de wereld gaande zijn, met de gezondheid van de mensen om je heen. 

40 dagen quarantaine = 40 dagen hardlopen

Voor een amateur hardloopster en een reislustige ziel is het noodgedwongen thuis zitten een lastige opgave. De dagelijkse fietstochtjes naar het station in Breda zitten er niet meer in, de dagelijkse wandelingen van het station naar het werk evenmin, of iedere keer die stappen naar het koffiezetapparaat of de printer na een dag hard werken tellen ook niet meer zo hard op. De uitjes naar de sportschool hebben ook geen enkele nut nu de deuren potdicht zitten.

Dus… in tijden van #socialdistancing begin ik iedere dag met een heerlijk hardlooprondje. Wat zorgt dat toch voor een hoge dosis energie, wat doet die frisse buitenlucht, ook al voelt het soms aan als -3,  me iedere keer toch weer goed. Ik kan weer, fris, met een leeg hoofd, een verbeterd denkvermogen, zonder stress, met een verbeterd afweersysteem en met een beter gehoor 😉 (gezondheidsnet.nl) aan een nieuwe dag beginnen.
Plus, wat een mooie ochtendtafereeltjes leveren die vroege uurtjes toch op. Als dat geen goed begin is van weer een nieuwe dag in quarantaine…

Wat hardlopen met je doet
09/04/’20 | Oosterhoutse busbaan (Breda)
Breda - reflectie vuurtoren
26/04/’20 |  Valkenberg Park (Breda)
Breda - reflectie Weerijssingel
14/04/’20 |  Weerijssingel (Breda)
31/03/’20 |  Wilhelminasingel (Breda)
24/04/’20 |  Nieuwe Prinsenkade(Breda)
27/04/’20 |  Blokvucht (Breda)
31/03/’20  | Nieuwe Prinsenkade (Breda)
Breda - vuurtoren hardloopschoenen
04/04/’20 | Valkenberg Park (Breda)
Breda - zonsopgang Hartelweg
23/04/’20 | Hartelweg (Breda)
28/03/’20 | Veemarktstraat (Breda)
De trots van Breda
26/04/’20 | Vismarktstraat (Breda)
Breda - park fontein
24/03/’20 |  Valkenberg Park (Breda)

En als toetje, hoe kun je nu beter genieten van een hele Netflix marathon van La casa de papel na een intensieve hardloopworkout ?!?

De cijfers

40 dagen quarantaine;
40 dagen hardlopen;
418,1 km;
38,5 uur;
-1 kg (dus daarvoor hoef je het niet te doen).
En, we lopen gewoon nog even wat kilometers door.
We spenderen gewoon nog wat uurtjes meer.
Want ik heb ook nog steeds de hoop dat ik het verhaal waar ik mee begon toch deels kan navertellen. Het onvergetelijke verhaal van een hardloopster die noodgedwongen twee marathons moest skippen en vlamde in Berlijn. 😉

Maar… nu eerst een rustdag :-). 
Desondanks ben ik benieuwd naar jullie fanatieke trekjes tijdens deze solo tijden van quarantaine.

Hardlopen in actie

Stay safe and healthy!
Elle

4 thoughts on “40 dagen in quarantaine”

 1. Eunice Lammers

  Elle, super leuk geschreven! Tjah… ik eet wat veel deze dagen.. dat is mijn dwang.. eten, als ik niks anders kan doen.. gelukkig kunnen we nog naar buiten, wandelen, fietsen en bootcamp ik 2-3x per week om al dat eten te compenseren.. 🙂 Ik geniet enorm van je mooie Bredase foto’s.. wish I could go back running again…

  1. Eunice, thnx! Haha… dat eten ken ik, niet voor niks dat ik een 40 dagen hardloopchallenge ben begonnen. 😉
   Het zwemmen / onderwaterhockey ligt nu natuurlijk ook helemaal stil. Maar wel fijn dat je in De Parel van het Zuiden woont en al wandelend, fietsend, bootcampend, lekker kan genieten van een prachtige omgeving. 😉

 2. Mooi verhaal en mooie foto’s Elle. Heerlijk toch dat gevoel als je in de vroege ochtend de kilometers onder je schoenen door laat lopen. De rust, de vogels en de ontwakende natuur. Enerzijds kom je tot rust en anderzijds zit je ineens boordevol energie voor de nieuwe dag. Blijf er van genieten Elle, hopelijk kunnen we binnenkort weer samen lopen.

  1. Thnx! Haha… die foto’s kunnen nu natuurlijk ook alleen gemaakt worden omdat het veel Z1 loopjes zijn ;-). Vanochtend trok ik uit automatisme weer gewoon mijn hardloopschoenen aan om het geluid van de vogels op te zoeken, maar toch maar gelijk doorgegaan met een core workout. Dus ik ben benieuwd of deze dag ook zo productief wordt. En absoluut een heerlijk gevoel om ‘s ochtends al hardlopend te genieten van de ontwakende natuur. Wij zitten zo op één lijn. Al mis ik onze runs wel, hopelijk binnenkort inderdaad weer samen genieten.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *