CPCloop Den Haag - #beinspired

CPC Loop Den Haag 2020 #beinspired

Voor de derde keer nam ik deel aan de populaire CPC Loop in Den Haag, die jaarlijks zo’n 42.000 deelnemers trekt. De 45ste editie alweer. Het is dé ideale voorbereiding op de marathon in Rotterdam, die dit jaar op zondag 5 april gehouden zal worden. Voor mij is het deze keer juist een voorbereiding op de marathon van Ibiza, die op deze zelfde datum plaatsvindt. Maar of deze loop ook de ideale voorbereiding is voor een heuvelachtige, zonnige marathon met 900 hoogtemeters?!?

Hardloopschoenen

De sfeer is altijd goed in Den Haag. Ondanks het winterwindje en de berichten over corona was er ook dit jaar weer een gezellige, enthousiaste sfeer.  De supporters waren vooral aan het begin wat minder aanwezig dan voorgaande jaren, maar bij de finish hoorde je ze je al van ver toejuichen. 

Sfeer:
5/5
CPCloop Den Haag - Start

Het parcours staat bekend als een snel parcours waar jaarlijks veel PR’s gelopen worden, ook ik kan dit beamen want een PR it was dit jaar!  Maar het parcours is zeker niet altijd vlak, met alle voorbijkomende stoeprandjes, tramrailsen, kinderkopjes en vlak naast het parcours geparkeerde auto’s. Ook mijn mederunners die als maatjes fungeerden voor Running Blind lid Johanny konden dit beamen. Maar een mooie route door de Hofstad stad en op de iconische pier bij Scheveningen was het zeker. Tijdens het lopen waren er zelfs nog voldoende mogelijkheden om cultuur te snuiven. Na het Vredespaleis liep de route via de ruïne van Eikenduinen, langs de Scheveningse vissersvrouw, voorbij de ambassade van Kenia en na Madurodam kwam ik helemaal buiten adem, bezweet maar weer voldaan over de finishlijn op het Malieveld. 

Parcours:
4/5
RunningBlind

De sanitaire voorzieningen kunnen zeker wat meer aandacht gebruiken. Zo stond er een lange wachtrij bij de toiletten die direct naast de urinoirs waren geplaatst. Vriendlief stond dan ook ‘tussen’ de wachtende vrouwen in te plassen. 
Waterpunten stonden aan één kant gepositioneerd en dit is zeker een voordeel voor de lopers die niet elk waterpunt de behoefte hebben aan wat vocht. De locatie van de CPC Loop is overigens ook meer dan uitstekend: het station is op loopafstand (of kruipafstand na de sportieve inspanning) te bereiken.

Voorzieningen:
3.7/5
Overall:
4.5/5

Mooi loopje dat zeker potentie biedt voor het lopen van PR’s. 

2017 -> 1:51:49
2018 -> 1:45:12
2020 -> 1:44:19

CPCloop Den Haag - medaille 2020

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *